Our Heritage | Van Leersum

Our Heritage

Van Leersum is een familiebedrijf, opgericht in 1892. Onze fysieke winkel is gevestigd in dit prachtige authentieke pand in de buurt van de Hollandse Waterlinie. Ons verhaal gaat vier generaties terug in de tijd, nieuwsgierigheid naar het creëren van mooie sferen zit in ons bloed.

De roots van Van Leersum gaat helemaal terug naar 1892. Leendert van Leersum startte een manufacturen winkel op de dijk in Herwijnen. De start is gemaakt naast de huidige locatie. 

 

36 jaar gingen voorbij en het was tijd voor een nieuw hoofdstuk voor de familie Van Leersum:

1928:

De winkel verhuisde naar het huidige herenhuis en samen met zijn vier zonen breidde Leendert zijn winkel uit met Woninginrichting. De nieuwe naam Van Leersum & Zonen was geboren en samen hebben ze er alles aan gedaan om hun grote dromen waar te maken.

  Bijna elke dag gingen de vier zonen het gebied in om te handelen. Handelsactiviteiten werden gedaan door niets meer dan een fiets. Ze fietsten door de typische groene landschappen die bekend staan ​​als de Hollandse polders. Op deze fietsen droegen ze grote koffers met spullen om te verkopen. Een prachtig gezicht als je er over nadenkt.

 

1946:

De jongste zoon Willem van Leersum nam het bedrijf over dat door de jaren heen een begrip was geworden in de omgeving. Willem was een bescheiden man, die naast de activiteiten voor de winkel veel vrijwilligers werk deed in de omgeving. 

 

Onze geliefde vader en grootvader heeft na velen jaren van eervolle verrichtingen in de omgeving een gouden Eremedaille ontvangen van Hare Majesteit De Koningin. Een erg bijzonder moment in zijn leven!

Tegenwoordig wordt Van Leersum gerund door dochter en kleinzoon van Willem van Leersum. We voelen ons zo vereerd om de roots van Van Leersum voort te zetten, op een prachtige plek vol verhalen en karakter.

U bent van harte welkom in onze Boetiek, we vertellen je graag alles over ons verhaal en onze geliefde interieur collectie.

Van Leersum

Waaldijk 20

4171CE Herwijnen

The Netherlands

Het is mogelijk om onze winkel op afspraak te bezoeken, neem contact met ons op via een van onderstaande contactmogelijkheden:

info@vanleersum-interior.nl

Telefoon: (+31) 6 81 70 34 25

Events

Discover our planned events at our physical boutique.

Follow us

Follow us on social media for unmissable posts!

  • Facebook
  • Pinterest
  • https://www.instagram.com/vanleersumliving/

Van Leersum Interior 2020 © | VAT NL858496161B01