Ons Verhaal | Van Leersum Interior

Ons Verhaal

Van Leersum Interior is een familiebedrijf, opgericht in 1892. In dit prachtige authentieke pand in de buurt van de Hollandse Waterlinie is onze Fysieke winkel gevestigd. Ons verhaal gaat vier generaties terug in de tijd, nieuwsgierigheid naar het creëren van mooie sferen zit in ons bloed.

IMG_1383.jpeg

De roots van Van Leersum Interior gaan helemaal terug tot 1892. Leendert van Leersum begon een manufacturenwinkel aan de dijk in Herwijnen. De start is gemaakt naast de huidige locatie.
 
36 jaar gingen voorbij en het was tijd voor een nieuw hoofdstuk voor de familie Van Leersum:

1928:
De winkel verhuisde naar het huidige herenhuis en samen met zijn vier zonen breidde Leendert zijn winkel uit met Woninginrichting. De nieuwe naam Van Leersum & Zn was geboren en samen deden ze er alles aan om hun grote dromen waar te maken.

Bijna elke dag trokken de vier zonen de omgeving in om handel te drijven. Handelsactiviteiten werden gedaan door niets meer dan een fiets. Ze fietsten door de typische groene landschappen die bekend staan ​​als de Hollandse Polders. Op deze fietsen droegen ze grote koffers met spullen om te verkopen. Is dit niet charmant?
 
1946:
De jongste zoon Willem van Leersum nam het bedrijf over dat in de loop der jaren een begrip werd. Willem van Leersum was een zeer bescheiden en uniek mens, hij heeft veel eervol werk verricht in de omgeving. Hij geloofde dat het niet nodig was om de eer op te eisen voor alle goede dingen die hij deed, dus zijn acties bleven meestal anoniem.
 
Ook al werd onze geliefde vader en grootvader na jaren van eervolle daden door Hare Majesteit de Koningin een gouden eremedaille toegekend. Een heel uniek moment in zijn leven!

Van Leersum

Tegenwoordig wordt Van Leersum Interior gerund door dochter en kleinzoon van Willem van Leersum.
We voelen ons zo gezegend om de roots van Van Leersum te behouden, op een plek vol verhalen en karakter.
 
Kom langs in onze boetiek en we vertellen je graag alles over ons verhaal en onze geliefde interieur collectie.

Van Leersum Interior
Waaldijk 20
4171CE Herwijnen
Nederland

Het is mogelijk om op afspraak onze boetiek te bezoeken, neem dan contact met ons op via een van onderstaande contactmogelijkheden:

info@vanleersum-interior.nl
Telefoon: (+31) 6 81 70 34 25

Events

Discover our planned events at our physical boutique.

Follow us

Follow us on social media for unmissable posts!

  • Facebook
  • Pinterest
  • https://www.instagram.com/vanleersumliving/